2024 TYT Coğrafya Konuları ve Soru Dağılımı PDF

07.07.2023
A+
A-

2024 TYT’ ye hazırlanan adaylar için “2024 TYT Coğrafya Konuları” ve “2024 TYT Coğrafya Soru Dağılımı” hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız. Temel Yeterlik Testi Coğrafya konularına çalışmaya başlamadan önce hangi konulardan sorumlu olduğunuzu bilmek sizler için faydalı olacaktır. Bu yazımızda MEB müfredatına uygun olarak hazırlanmış 2024 TYT Coğrafya konularını ayrıntılı olarak listeleyeceğiz. İsterseniz 2024 TYT Coğrafya Konuları PDF dosyasını da indirebilirsiniz.

2024 TYT Coğrafya Konuları ve Soru Dağılımı PDF

2024 TYT Coğrafya Konuları ve Soru Dağılımı PDF

2024 TYT’ ye hazırlanan adaylar için 2024 TYT Coğrafya Konuları ve 2024 TYT Coğrafya Soru Dağılımı hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız. Temel Yeterlik Testi Coğrafya konularına çalışmaya başlamadan önce hangi konulardan sorumlu olduğunuzu bilmek sizler için faydalı olacaktır. Bu yazımızda MEB müfredatına uygun olarak hazırlanmış 2024 TYT Coğrafya konularını ayrıntılı olarak listeleyeceğiz. İsterseniz 2024 TYT Coğrafya Konuları PDF dosyasını da indirebilirsiniz.

TYT Sosyal Bilimler testinde adaylara Coğrafya dersinden 5 adet soru yöneltilmektedir. Genel olarak 9. ve 10. Sınıf Coğrafya konularını kapsayan sorular çıkmaktadır. Bu sorular bilgiyi yorumlama şeklinde sorulmaktadır. YKS’ ye sözel ve eşit ağırlık bölümden giren öğrenciler için avantaj oluşturacak bir durumdur. Sosyal bilimler testinde toplam 20 soru sorulmaktadır. Geri kalan 15 soru ise Felsefe, Din ve Tarih dersinden sorulmaktadır.

TYT Coğrafya en çok soru çıkan konular: Nüfus ve Yerleşme, Harita Bilgisi, Bölgeler olarak sıralayabiliriz. Çalışma planınızı oluştururken dikkate alırsanız sizin faydanıza olacaktır. 2024 TYT Coğrafya konuları şunlardır:

TYT Coğrafya Konuları 2024

  • Doğa ve İnsan
  • Dünyanın Şekli ve Hareketleri
  • İklim Bilgisi
  • Harita Bilgisi
    Eğim Hesaplama
    Haritalarda Yer Şekillerinin Gösterilmesi
    Haritaları Tanıyalım
    İz Düşümü
    İzohipsler, Profil Çıkarma ve İzohipslerle Yeryüzü Şekilleri
    Konularına Göre Haritalar
    Ölçek Çeşitleri ve Ölçeklerine Göre Haritalar
    Projeksiyon Yöntemleri
    Harita Alan ve Uzunluk Hesaplamaları
  • Türkiye’nin İklimi
  • Yer Şekilleri
  • İç Kuvvetler
  • Dış Kuvvetler
  • Toprak Tipleri
  • Nüfus ve Yerleşme
    Kır Yerleşmeleri ve Mesken Tipleri
    Nüfus Piramitleri ve Özellikleri
    Türkiye’nin Nüfus Dağılışı
    Türkiye’de Nüfusun Tarihsel Gelişimi
    Yerleşme Şekilleri, Yerleşme Dokuları ve İlk Yerleşmeler
    Şehirlerin Fonksiyonları ve Etki Alanları
    Nüfus Politikaları ve Ekonomik Faaliyetlerin Sınıflandırılması
    Nüfus ve Nüfus Sayımları
    Dünya Nüfusunun Tarihsel Değişimi
    Dünyada Nüfusun Dağılışı ve Dünyada Nüfus Artışı
    Nüfus Yoğunluğu
    Göçler
  • Ulaşım Yolları
  • Bölgeler
  • Doğal Afetler
  • Çevre ve İnsan

TYT Coğrafya konularını yukarıdaki listede paylaştık. En çok soru çıkan konuların alt başlıklarını da sizler için sıraladık. Sayfanın sonunda konuları PDF dosyası olarak indirebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz zaman kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

TYT Coğrafya Soru Dağılımı 2024

tyt_cografya_konulari_soru_dagilimi_tablo

TYT Coğrafya Soru Dağılımı 2024

YKS (TYT-AYT) Konuları için TIKLAYINIZ

>>Tüm 2024 TYT Konuları TEK sayfada<<

TYT Coğrafya Kitap Önerileri için TIKLAYINIZ

Yukarıdaki tabloda TYT Coğrafya konularının yıllara göre soru dağılımlarına yer verdik. En çok soru çıkan konuları tespit ederek çalışmalarınızı bu doğrultuda şekillendirebilirsiniz. İsterseniz sitemizden de çalışma programı indirebilirsiniz.

2024 TYT Coğrafya Konuları PDF İndir

Ders çalışırken sürekli olarak internetten konuları araştırmak yerine konuların PDF’sini sitemizden indirebilirsiniz. İnternet erişimine uzak olduğunuz vakitlerde bilgisayarınıza veya telefonunuza konuların PDF’sini indirerek konulara kolay yoldan erişebilirsiniz. Coğrafya Konuları Tıkla PDF İndir

2024 TYT Coğrafya Çalışma Takip Çizelgesi

Temel  Yeterlilik Sınavı Coğrafya ders takip çizelgesi ile Coğrafya dersindeki performansınızı göreceksiniz. Eksik olduğunuz konuları tamamlamak için plan yapabileceksiniz. Böylece planlı ve programı çalışmanın hakkını vermiş olacaksınızdır. TYT Coğrafya çalışma takip çizelgesinde konu çalışmaya ağrılık verdiğiniz kadar bol bol soru çözmeye de ağırlık verin. TYT kitap önerileri yazısında tavsiye edilen Coğrafya kaynaklarından yararlanabilirsiniz.

yks-tyt-cografya-ders-takip-cizelgesi-pdf-indir-calisma-plani

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.