ATA AÖF Bütünleme Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı

18.02.2019
A+
A-

2019 ATA AÖF bütünleme sınavlarına kısa bir zaman kaldı. Bu süreçte adaylar tarafından büyü ilgi görüyor. 19-20 Ocak’ta yapılan sınavlardan sonra sonuçların açıklanması sonrasında öğrencilerin bütünleme sınavları durum netleşmişti. ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman yapılacak? ayrıntılar haberimizde. 

ATA AÖF Bütünleme Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı

ATA AÖF Bütünleme Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı

 

2019 ATA AÖF bütünleme sınavlarına kısa bir zaman kaldı. Bu süreçte adaylar tarafından büyük ilgi görüyor. 19-20 Ocak’ta yapılan sınavlardan sonra sonuçların açıklanması sonrasında öğrencilerin bütünleme sınavları durum netleşmişti. ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman yapılacak? ayrıntılar haberimizde. 

 

 

2019 ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI

 

23-24 Şubat  2019 tarihlerinde yapılacak olan Bütünleme Sınavı için giriş belgeleri yayımlanmıştır.

Giriş belgenizi almak için tıklayınız.

Sınav anında mağduriyet yaşamamanız için sınava girerken yanınızda:

1. Sınav Giriş Belgesi,

2. Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, süresi geçerli pasaport veya sürücü belgesidir.)bulundurmanız gerekmektedir.

ales-calima-taktikleri

Ayrıca;

  • Er ve erbaşların askeri kimlik kartları,
  • Açık cezaevinde bulunanların cezaevi müdürlüklerinden alacakları nüfus cüzdanı yerine geçen belgeler,
  • Hakim, Savcı ve Yüksek Yargı Organı mensuplarının mesleki kimlik kartları,
  • Resmi kurumlarca verilen kimlik kartları,
  • Bir kısım yabancı öğrenciler için düzenlenen, üzerinde “9 ile başlayan” Yabancı Uyruk Numarası barındıran, Geçici Koruma Kimlik Belgesi, ikamet, izin vb. belgeler,
  • T.C. kimlik kartı edinme sürecinde, Içişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Işleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı “Geçici Kimlik Belgesi” bulunan öğrenciler sınava girebilir.

 

 

 

Online Deneme Sınavı Modülü Yayında

 

Online Deneme Sınavları Modülü ile; 

Konulara hâkimiyetinizi artırarak konu eksiklerinizi görebilir, farklı soru tiplerini ve birbirinden farklı ve özellikteki soruları çözerek sınav çalışmalarınızı daha etkili ve verimli hale getirebilirsiniz.

  • Denemeler her ders için 20 sorudan oluşacak ve birden fazla giriş hakkınız olacaktır. Her sınavda karşınıza farklı sorular gelecek ve bununla birlikte soruların ve şıkların yerleri her sınavda karışık olacaktır.
  • Sınavlarda tarayıcı hatalarıyla karşılaşmamanız için önerdiğimiz tarayıcı “Mozilla Firefox” tur. Sınavlarda “sınav raporunu görüntüleyememe”  sorununu yaşamanız  durumunda tarayıcı geçmişini temizlemeniz veya farklı bir tarayıcı kullanarak sınava tekrar giriş yapmanız yeterli olacaktır. 
  • Sınav bitiminde soruları ve bu sorulara verdiğiniz doğru-yanlış cevapları görmek için link altında yer alan “Rapora Git” butonunu kullanınız. Sınav bitiminde sınav raporunun oluşması için bir süre beklemeniz gerekebilir.

 

 

2018-2019 Bahar Yarıyılı Ara Sınıf Ders Kayıtları

 

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için ders kayıtları başlamıştır. Ders kaydınızı yapabilmeniz için kayıtlı olduğunuz programın Materyal Ücretini ve “Katkı Payını”ödemeniz gerekmektedir.

 

Katkı Payı;

  1. Aynı anda iki üniversite bölümü ya da programı okuyan, 
  2. Normal öğrenim süresinde mezun olamayan,
  3. Sağlık Lisans Tamamlama kapsamındaki öğrencilerimizin

yatırması gereken bir ücrettir.

 

Bu ücret 21 Ekim 2017 tarih ve 30217 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren 2017-2018 Eğitim-öğretim yılı katkı payı ve öğrenim ücretleri ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararının 10 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasında yer alan; “Öğrencilerin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açıköğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince alınmakta olup, Materyal ücreti ile bir ilgisi yoktur. Ülkemizdeki tüm Devlet Üniversitelerinde okuyan aynı durumdaki tüm öğrencilerden alınmaktadır.

Ayrıca,katkı payı öğrencinin kayıt tarihi daha sonra olan program ya da bölümü için ödenir.

 

Fakültemiz öğrencilerinin ödemeleri gereken ücret; materyal ücreti ve sadece yukarıda belirtilen üç madde kapsamındaki öğrenciler için + 35.5 TL’lik katkı payıdır.

 

Ödemelerinizi Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri, internet bankacılığı ya da kullanıcı adı ve şifre T.C. kimlik numaranız olmak üzere Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile online olarak yapabilirsiniz.

 

Önemli Hatırlama: Sene sonunda bir kez yapılan Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için 2018-2019 Güz ve Bahar yarıyıllarında bu sınava gireceğiniz ders/derslere materyal ücreti ödeyerek kayıt yaptırmış olmanız gerekmektedir.

 

OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden ders kaydı için tıklayınız.

OBS üzerinden kayıt kılavuzu için tıklayınız.

OBS üzerinden kayıt işlemlerinin anlatıldığı video için tıklayınız.

2018-2019 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Materyal Ücretleri için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.