2022 ÖZDEBİR LGS-2 1.Dönem Sınavı Cevap Anahtarı (7-8 Ocak)

10.01.2022
A+
A-

2022 Eğitim Öğretim yılında ÖZDEBİR tarafından uygulanacak LGS deneme sınavlarının ikincisi 7 – 8 Ocak 2022 tarihlerinde yapıldı. Sınavdan sonra öğrencilerin merak ettiği 2022 ÖZDEBİR LGS-2 1.dönem değerlendirme sınavı cevap anahtarı kurum tarafından paylaşıldı. Aşağıdaki görsellerden inceleyebilirsiniz.

2022 ÖZDEBİR LGS-2 1.Dönem Sınavı Cevap Anahtarı (7-8 Ocak)

2022 ÖZDEBİR LGS-2 1.Dönem Değerlendirme Sınavı Cevapları (7-8 Ocak)

2022 Eğitim Öğretim yılında ÖZDEBİR tarafından uygulanacak LGS deneme sınavlarının ikincisi 7 -8 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak. Sınavdan sonra öğrenciler 2022 ÖZDEBİR LGS-2 1.dönem değerlendirme sınavı cevap anahtarını merak ediyor. ÖZDEBİR  tarafından yapılacak duyuru ile cevap anahtarı öğrencilerle paylaşılacaktır. ÖZDEBİR tarafından uygulanan deneme sınavlarının çözümleri kendi sitelerinde videolu çözüm olarak adaylara paylaşılmaktadır. 8.Sınıf ÖZDEBİR LGS-2 Türkiye Geneli 1.dönem değerlendirme sınav sonuçları sonuçları kurum tarafından paylaşılmıştır. Aşağıdaki görsellerden cevapları inceleyebilirsiniz. Video çözüm linkini de ekledik.

2022 ÖZDEBİR Türkiye Geneli 1. Dönem Değerlendirme Sınavı LGS -2 Cevap Anahtarı

2022 ÖZDEBİR LGS-2 1.dönem değerlendirme sınavı cevap anahtarını aşağıdaki görsellerden inceleyebilirsiniz. Ayrıca video çözümleri de paylaşıldı.

ozdebir_lgs_2_deneme_cevap_anahtari

Türkiye Geneli LGS -2  (1. Dönem Değerlendirme Sınavı) Video Çözümler izlemek için tıklayınız.

2022 LGS’ yi Kazanmak İsteyenlere Faydalı Linkler 

ÖZDEBİR Deneme Sınavlarına Katılmak İsteyen Öğrenciler

 “Sınavlarımızı Uygulayan Kurumlar”a başvurarak ve kurumların kabulü halinde deneme sınavlarımıza katılabilirler. Sınavlarımızı Uygulayan Kurumlar için bulunduğunuz yerdeki bayilerimiz ile iletişim kurulabilir.

(Sınavlarımızı uygulayan kurumların ve  bayilerimizin veli ya da öğrencilerimizden gelen  dışarıdan bireysel katılım taleplerini karşılama yükümlülükleri bulunmamaktadır.

ÖZDEBİR’de sınavlara katılım için bireysel başvuru alınmamakta; ÖZDEBİR, ilkesel olarak sınav uygulayan kurumların bilgilerini de  paylaşmamaktadır.

ÖZDEBİR SINAV SONUÇLARINA ERİŞİM

Sınav sonuçlarına;

  • İl – İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Kurumlar, Bayiler kurum kodu ve şifreleri ile
  • Öğrenciler, kodladıkları T.C. Kimlik Numarası veya Telefon Numarası ile “Sınav Sonuçları” modülünden erişebilirler.
  • Türkiye Genelinde uygulanan sınavlarımızın  kesin sonuçları sınav tarihini izleyen 7-10. günden itibaren alınabilir. Daha önce alınan sonuçlar, adayın genel sıralama içinde yerini göstermede ölçü olamaz.  Bunun nedeni de sınavın uygulandığı tarihin 3. gününden itibaren okuması yapılan optik cevap kağıdı verilerinin sisteme girilmeye başlanmasıdır.

Kurumlar: Sonuç Açıklama Sistemimizden Kurum Sınıf, Kurum Şube, Kurum Sınav Geneli, Kurum-Sınav Karşılaştırma, Kurum İl-İlçe… Raporlarını alabilmektedir.

GENEL AÇIKLAMALAR

  1. Bu sınavlar, resmi-özel ortaokullarda, liselerde ve kurs merkezlerinde öğrencilerin gelişim süreçlerini izlemek ve sınav deneyimi kazandırmak amacıyla öğretim programlarına uygun olarak hazırlanmaktadır.
  2. Sınavların içeriği ve sınav takvimi web sitemizde görülebilir.
  3. Sınav siparişleri, uygulama tarihinden bir hafta öncesine kadar verilebilir. Gönderiler sınav tarihinden 2-3 gün öncesinde kurumlara ulaştırılır.
  4. Siparişler www.ozdebir.org.tr sayfamızda iletişim bilgileri bulunan bayilerimiz aracılığı ile veya aynı sayfada “Online İşlem Merkezi” üzerinden verilebilir.
  5. Sınavlar, ücretleri ödendikten sonra gönderilir.
  6. MEB’in ve ÖSYM’nin sınav takviminde olabilecek değişikliklerde ve zorunlu görülen durumlarda ÖZDEBİR, Deneme Sınav Takviminde değişiklikler yapabilir.
  7. Sınavlarımız ve çözümleri kişi veya kurumlarca sosyal medyada paylaşılamaz. Paylaşanlar hakkında “Telif Yasası”na muhalefetten yasal işlem başlatılır.
  8. Türkiye Geneli Deneme Sınavları tüm yurtta eş zamanlı olarak uygulanır. Sınavları erken uygulayan, kitapçıkları belirtilen zamandan önce dağıtan kurumlar genel değerlendirmeye alınmaz.
  9. Sınav uygulayan kurumlar isterlerse optik cevap kâğıtlarını kendileri okuyup sınav değerlendirme sistemine yükleyerek sonuçlarını anında görebilirler.
  10. Sınavlara katılmak isteyen kurumlar, ÖZDEBİR’in belirlediği sınav kurallarına uymayı kabul ederek talepte bulunur ve kuralların uygular.

ÖZDEBİR LGS Sınav Konuları Neler?

Sözel Bölüm

İlk oturum olan sözel bölümde 4 dersten toplamda 50 adet soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. Bu dersler ise

  • Türkçe 20 soru
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru
  • T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru
  • Yabancı Dil 10 soru

Sayısal Bölüm

İkinci oturum olan sayısal bölümde 2 dersten toplamda 40 adet soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek. Bu dersler ise

  • Matematik 20 soru
  • Fen Bilimleri 20 soru

LGS Katsayı Dağılımı

Liseye Geçiş Sınavında dersler arasında önemli katsayı farklılıkları görülüyor. Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin katsayı değeri “4” olarak belirlenmiş. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinin katsayı değeri “1” olarak belirlenmiş durumda. LGS Konu Dağılımı ile katsayı dağılımı arasında kıyas yaparak çalışma planınızda önceliğinizi belirleyebilirsiniz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinin katsayı değerinin dört katı daha az sebebiyle aslında bu üç ders sınavda sizi az oranda etkileyecektir.

TAVSİYE YAZILARIMIZ

LGS Konuları ve Soru Dağılımı için TIKLAYINIZ

LGS Kitap Önerileri Kaynak Kitap Tavsiyeleri için TIKLAYINIZ

LGS Çalışma Programı İndirmek için TIKLAYINIZ

LGS Deneme Sınavı PDF indirmek için TIKLAYINIZ

LGS Çıkmış TÜM soruları indirmek için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.