2023 Yılı Amasya Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu

06.07.2023
A+
A-

Amasya Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile 2023 yılı için yaz okulu açılmayacağı ifade edildi. Yaz okulunu başka üniversiteler almak isteyen öğrenciler için yapılan açıklamayı haberimizin devamında okuyabilirsiniz.

2023 Yılı Amasya Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu

2023 Yılı Amasya Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu

Amasya Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile 2023 yılı için yaz okulu açılmayacağı ifade edildi. Yaz okulunu başka üniversiteler almak isteyen öğrenciler için yapılan açıklamayı haberimizin devamında okuyabilirsiniz.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında üniversitemizde yaz okulu açılmayacaktır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 26/06/2014 tarih ve 75850160-104.01.02.05/38202 sayılı yazılarına istinaden; öğrencilerimizin üniversitemize kayıt oldukları yılda ilgili programının taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversitelerden yaz öğretiminden ders alabilirler. (I. ve II. öğretim olan ve yaz okulu eğitimi veren üniversitelerde I. öğretim taban puanları dikkate alınır)

Yaz okulundan alınacak dersler için (ders adı, kredisi ve içeriğine yönelik bilgilerin) ilgili birimin Bölüm/Anabilim Dalı Başkanlığı’nın görüşü ve onayı alınması gerekmektedir Bölüm/Anabilim Dalı Başkanlığı’nın görüşü ve onayı alınmadan yaz okulundan alınacak derslerden oluşacak hak kaybından öğrenci sorumludur.

Yaz Okulundan Ders Alma Kriterleri İçin Tıklayınız.

 

Yaz Okulu Notlarının Teslimi

Öğrencilerin derslerinin değerlendirilebilmesi için üniversitelerin yaz okulundan yararlanan ve başarılı olan öğrenciler başarılı oldukları bu derslere ait notlarını kapalı zarf içerisinde resmi yazı ve ekindeki not belgelerini şahsen veya ilgili üniversiteler  tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu Dekanlığa/Müdürlüğe, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı kayıt dönemine kadar ulaştırmaları gerekmektedir.

 

Örnek Dilekçe

Amasya Üniversitesi Diğer Üniversitelerden Ders Alma Yönetmeliği

  • Bu İlkelerin amacı, Amasya Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulunda öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencileri ile çift anadal/yandal programı öğrencilerinin, diğer yükseköğretim kurumlarında açılacak yaz öğretimi kapsamında ders alma işlerinde uygulanacak usul ve esasları düzenlemektir.
  • Amasya Üniversitesi öğrencilerinin diğer Yükseköğretim Kurumlarından açılan yaz öğretimlerinden ders alma ilkeleri; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 26/06/2014 tarih ve 75850160-104.01.02.05/38202 sayılı yazılarına istinaden düzenlenmiştir.

 

Amasya Üniversitesi Ders Alma Koşulları

  • Öğrencilerimiz, Amasya Üniversitesine kayıt oldukları yılda ilgili programın taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversitelerden yaz öğretiminden ders alabilirler.
  • Özel Yetenekle yerleşen öğrenciler, yerleştikleri kendi fakültelerindeki bölümlerinin taban puanlarından yüksek olan diğer Üniversitelerin yaz okullarından ders alabilirler
  • Yaz okulundan en fazla 12 krediye kadar ders alınabilir. (Değişiklik: 03.04.2019- 2019/65)
  • Yaz öğretiminde öğrenciler güz ve bahar yarıyıllarında başarısız olduğu dersleri veya alamadığı dersleri yaz okulundan alabilir. Üniversite dışında yapılacak bitirme çalışması, tasarım projesi, staj hastane uygulamaları gibi dersler yaz öğretiminde alınamaz.
  • Yaz okulunda üst yarıyıldan ders alma şartları “Amasya Üniversitesi Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 18/3 maddesine (Kayıtlı olduğu yükseköğretim programında önceki yarıyıllardan alması gereken derslerin tümünden başarılı olan öğrenciler, son yarıyıldaki derslerinin ağırlıklı not ortalaması 80 ve üzerinde ise, danışmanının önerisi ve bölüm/program başkanının onayı ile bir üst sınıftan ders alabilir. Üst sınıftan ders alma üçüncü yarıyıldan itibaren başlar.) göre belirlenir.”
  • Öğrenci daha önce 60 ve üstü not aldığı dersleri yaz okulundan alamaz.
  • Programların birinci ve ikinci öğretimi mevcut ise birinci öğretim taban puanı esas alınır.
  • Yatay ve dikey geçişle intibakları yapılan öğrenciler de yaz öğretimi programları için başvurabilirler. Bu öğrencilerin gidebilecekleri yükseköğretim kurumlarının belirlenmesinde ilgili programın üniversitemize kayıt oldukları yıldaki taban puanı dikkate alınır.
  • Öğrenciler, kendi programlarında yabancı dilde okutulan dersleri yaz öğretiminde aynı dilden almaları zorunludur.
  • Yaz öğretimin programından alınan dersin saatleri (teori, uygulama, laboratuvar vb) AKTS veya yerel kredisi eşdeğer tutulacağı dersin kredisine eşit veya ondan daha fazla olmalıdır.
  • Yıllık kayıt donduran öğrenciler yaz okulundan ders alamaz.
  • Diğer üniversitelerin farklı harf sistemi uygulamaları ve mutlak sistemde verdikleri notlar Üniversitemiz Senatosunun belirlediği dönüşüm tablosuna göre dönüştürülerek kabul edilebilir.
  • Öğrencinin yaz okulundan almış olduğu ve başarılı olduğu dersin notu ve harfine bakılmaksızın üniversitemizde de başarılı kabul edilir. Öğrencinin başarı notunun 60’ın altında olması durumunda ise 60 olarak kabul edilir.
  • Amasya Üniversitesi Senatosunun 01/06/2017 tarihli ve 2017/62 sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.

Açılan Diğer Yaz Okulları İçin Tıklayınız

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.