2024 Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu

18.02.2024
A+
A-

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Erciyes Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Erciyes Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu

2024 Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu, Akademik Takvim

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Erciyes Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Erciyes Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Takvimi

Erciyes Üniversitesi tarafından yayımlanan 2024 yaz okulu takvimine göre yaz okulu kayıtları 16 – 19 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 22 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Öğretim sonunda uygulanacak sınavlar ise 2 – 6 Eylül 2024 tarihinde yapılması planlanmaktadır.

Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım

Erciyes-universitesi-yaz-okulu-akademik-takvimi

2024 Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Takvimi

2024 Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi

16 Temmuz 2024 – 19 Temmuz 2024 www.osymli.comYaz Okulu Ders Kayıtları
22 Temmuz 2024 – 30 Ağustos 20242023 Yaz Okulu www.osymli.com
02 Eylül 2024 – 06 Eylül 2024Yaz Okulu Final Sınavları

Aşağıdaki bilgiler güncellenecektir.

.

.

 

2022 Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu Senato Kararları

  1. Yaz Okulunda verilecek dersler (Uzaktan Eğitim’de verilen 5i dersleri hariç) yüz yüze islenecektir.
  2. Üniversitemiz bünyesinde ders alacak öğrencilerimiz aynı anda sadece Kayseri’de bulunan diğer Üniversitelerden (Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi) ders Üniversitemiz dışında diğer illerde bulunan Üniversitelerden ders alacak öğrencilerimiz sadece bir (1) Üniversiteden ders alabilecektir.
  3. İkinci öğretim programına kayıtlı olmakla birlikte birinci öğretim programına kayıtlı öğrencilerle beraber yaz okuluna devam eden ikinci öğretim öğrencilerinden de birinci öğretir öğrencilerinin ödedikleri tutarda Yaz Okulu ücreti alınacaktır.
  4. Yurt Dışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkan1ığı’nın Türkiye Bursları kapsamında Üniversitemiz yükseköğretim programlarında “Türkiye Burslusu” statüsünde öğrenim gören öğrencilerden yaz okulu ücreti alınmayacaktır.
  5. ‘Türkiye Burslusu” olmayan yabancı uyruklu öğrencilerden katkı payını Türk öğrenciler kadar yatıranlardan yaz okulu öğretim ücreti Türk öğrenciler kadar alınacaktır.
  6. Yabancı uyruklu öğrenciler ve diğer üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerden yaz okulundan yararlanacak olanlar yaz okulundan yararlandıkları fakülte ve yüksekokula ait yaz okulu ders saati ücretini dört katı olarak ödeyeceklerdir.
  7. ‘Yükseköğretim Kurumlarında Yürütülen Yaz Okulları Programları Uygulama Esas ve Usulleri” ne göre işlem yapılacaktır.
  8. Diğer Üniversitelerden gelip Üniversitemizden yaz okulundan ders alan öğrenciler için senatomuzun kabul ettiği 1 nolu 50 civarı geçme notu olan bağıl not sistemi kullanılır. (Hukuk Fakültesi hariç, Hukuk Fakültesinde yaz okulunda diğer Üniversitelerden gelerek öğrenim gören öğrencilere “Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönergesi”nin 12. Maddesinde belirtilen ve Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğrencilerine uygulanan geçme notu kullanılır.)
  9. Yaz Okulundan ders alan öğrenciler aynı anda staj yapamayacaklardır. (Uzaktan Eğitim’de verilen 5i dersleri hariç)
  10. Öğrenciler öncelikle tekrar etmek zorunda olduğu dersleri yaz okulunda almak zorundadır. Erciyes Üniversitesinde açılan dersleri Erciyes Üniversitesinde, açılmayan dersleri ERÜ Senatosu tarafından uygun görülen diğer üniversitelerden aynı anda alabilirler. ERÜ dışında Üniversitelerden öğrencinin aldığı derslerin, öncelikle tekrar etmek zorunda olduğu dersler olmaması, yönetmelikte belirtilen toplam AKTS ve ders sayısı sınırını aşması durumunda söz konusu dersler intibak işlemi sırasında iptal edilecektir.
  11. Yaz okulunda ders alacak öğrenciler, öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, bir yaz döneminde toplam 25 AKTS ders alabilirler. Bu toplama; Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından verilen 5-i dersleri hariç tüm dersler dâhildir. Yaz okulundan yararlanan öğrencilerin dersleri belirlenirken genel not ortalaması şartı aranmaz.
  12. Üniversitemiz dışında başka bir Üniversiteden yaz okulunda ders alacak öğrencilerimizin yaz okuluna gitmeden önce, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİSİS) üzerinden online olarak form doldurmaları ve bölüm başkanına onaya göndermeleri Yaz okulu sonunda intibaklar bahse konu forma göre yapılacağından online form doldurmayıp bölüm başkasına onaya göndermeden yaz okulundan ders alan öğrencilerimizin intibak işlemi yapılmayacaktır.
  13. Yaz okulunda açılması planlanan derslerden, öğrenci yeter sayısı sağlanamayıp kapatılan dersi seçen öğrencilerin o ders için yatırmış oldukları ücretleri iade edilir, ancak kapatılan dersin yerine başka ders ancak kapatılan dersin yerine başka ders alamazlar.
  14. Her Bölümde mezun olmak için sadece bitirme ödevi kalan öğrencilere yaz okulundan bitirme ödevi, ilgili dersin bölüm başkanının onayı ile verilebilecektir.
  15. Öğrenciler, Erciyes Üniversitesinde açılmamış olmak ve bir dönemde en fazla 16 AKTS sınırını aşmamak koşuluyla, Üniversite Yönetim Kurulunun belirlediği diğer üniversitelerin yaz okulunda veya yaz döneminde açılan dersleri de alabilirler. Lisans öğrencileri öğrenim süresi boyunca başka üniversitelerin yaz okulundan en fazla 40 AKTS, ön lisans öğrencileri en fazla 24 AKTS, lisansüstü öğrencileri ise en fazla 16 AKTS ders alabilirler. Bu sınırları aşan dersler iptal edilecektir.
  16. Üniversitemizde açılan derslerle birlikte diğer Üniversitelerin yaz okulunda toplamda 25 AKTS den fazla ders alınması durumunda Üniversitemizden alınan dersler olduğu gibi muhafaza edilip diğer Üniversitelerden alınan derslerin 25 AKTS’ yi aşan kısmı iptal edilecektir.
  17. Yaz okulu ders/derslerinin açılması için gerekli asgari saçının sağlanamaması gibi sebeplerle Üniversitemiz tarafından yaz okulunda açılması iptal edilen dersin/derslerin ücretleri iade Ancak söz konusu ders/derslerin iptal edilmesi durumunda yerine tekrar ders seçimi hakkı verilmeyecektir.
  18. Yazoku1u’na katılmak için ders seçimi yapan öğrencilerden, herhangi bir sebepten dolayı ders/derslerini iptal ettirmek isteyen öğrencilerin yatırmış oldukları ücretlerin iadesi yapılmayacaktır.
  19. Güz ve Bahar yarıyıllarında ders kaydı yapmayan (pasif öğrenci statüsünde bulunanlar, kayıt donduran, ders kaydı yapmayan, disiplin cezası alanlar vb..) öğrenciler yaz okulundan ders alamazlar.
  20. Hazırlık sınıfında öğrenim görecek başarılı olan öğrencilerimizden 2022-2023 eğitim öğretim yılında Sınıfta öğrenimine devam edecek öğrenciler yaz okulundan ders alamazlar.

2022 Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yaz Okulu

erciyes-yaz-okulu-edebiyat-fakultesi-2022

2022 Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yaz Okulu

Erciyes Üniversitesi Senatosu’nun 12.05.2022 tarihinde aldığı karara göre Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 2022 yılı yaz döneminde Yaz Okulu açılmasına karar verilmiştir. Fakültemizde açılacak dersler, açılmayacak derslerin alınabileceği diğer üniversiteler ve senato kararı metni aşağıdaki linklerde yer almaktadır.

İlgili öğrencilerimize ilanen duyurulur.

2022 Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yaz Okulu

erciyes-ilahiya-yaz-okulu-dersleri-2022

2022 Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaz Okulu

erciyes-veteriner-yaz-okulu-derslerii-2022

Erciyes Üniversitesi ders içeriklerine https://dbp.erciyes.edu.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Açılan Diğer Yaz Okulları İçin Tıklayınız

Yaz Okulunu Başka Üniversiteden Nasıl Alırım?

Yaz Okulunu Online Yapan Üniversiteler için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 12 YORUM
  1. Esra dedi ki:

    Merhaba ben dışardan yaz okuluna katılmak istiyorum ama 2022 yaz okulunda açılacak dersler ne zaman belli olur acaba

  2. Erdal dedi ki:

    Hukuk bölümü adalet programı öğrencisiyim . Ortalamam 3.00 üstü ama mezun olmam için ceza Usul hukuku dersi almam gerek . Bu fakülteden başvuru yapabilirmiyim.

  3. Alperen Kirez dedi ki:

    Devlet konservatuarı dersleri acılacakmı

  4. Aleyna dedi ki:

    Erciyes üniversitesi sağlık bilimler meslek yüksek okulu derslerini de ekleyebilir misiniz hangi dersler açılacak acaba

    1. Hamdullah dedi ki:

      Biz de beslenme ve diyetetik için yaz okulu arayışındayız bir şey bulursanız ulaşır mısınız?

      1. A dedi ki:

        Fırat ünide okuyorum bu üniden ders alabilirmiyim

      2. SİNEM dedi ki:

        BESLENME DİYETETİK İÇİN YAZ OKULU BULABİLDİNİZ Mİ ?

      3. Beyza dedi ki:

        Ben de yaz okulu arıyorum beslenme ve diyetetşk öğrencisiyim bulduğunuz da bana da haber eder misiniz?

  5. tugce dedi ki:

    Açılacak dersleri de link olarak ekleyebilir misiniz?

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba, duyuru gelince ekleyeceğiz.

      1. othman meke dedi ki:

        gelmedi mi

        1. sultan dedi ki:

          siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü okuyan arkadaşınız var ise bana twiter üzerinden ulaşabilir mi lütfen. kullanıcı ismim ‘gozlerialevgibi’ lütfen yaz okulu için çok önemli