2020 LGS Aralık Ayı Örnek Sorular ve Cevapları PDF İNDİR (MEB)

24.04.2020
A+
A-

7 Haziran 2020’de yapılacak Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava yönelik -aralık ayı- üçüncü örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçığa, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden ve aşağıdaki linklerden  erişebilirsiniz.. Örnek soru kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi. 

2020 LGS Aralık Ayı Örnek Sorular ve Cevapları PDF İNDİR (MEB)

2020 LGS “Aralık” Ayı Örnek Sorular ve Cevapları PDF İndir (MEB)

 

7 Haziran 2020’de yapılacak Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava yönelik -aralık ayı- üçüncü örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçığa, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden ve aşağıdaki linklerden  erişebilirsiniz. İnternette yapılan aramalar şöyle: lgs aralık ayı örnek sorular meb, lgs aralık ayı örnek sorular pdf, lgs aralık ayı örnek sorular çözümleri, lgs aralık ayı örnek sorular cevap anahtarı,lgs aralık ayı örnek sorular sözel, lgs aralık ayı örnek sorular cevapları,lgs aralık ayı örnek sorular sayısal. LGS adaylarına yardımcı olması amacıyla örnek soru kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi. 

 
LGS 20 Haziran 2020’de yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, 7 Haziran 2020 olarak belirlendi. Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin iki oturum olarak düzenlenen sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.
 
Sınavda, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. 

Örnek soru kitapçığı her ay yayımlanacak

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 yılında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı. Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni uygulamaya, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl da her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak devam edecek.

 

2020 LGS Aralık Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

Matematik Örnek Soruların Cevapları İZLE♦

Fen Bilimleri Örnek Soruların Cevapları İZLE♦

 

DEĞERLENDİRME

MEB, Aralık ayı örnek sorularında Kasım ayına göre bir kademe soruları zorlaştırdığı açıkça görülmektedir; soruların çözümlerinin de uzun olması ve muhakeme gücünü ölçmesi bakımından bu soruların öğrencileri zorlayacak olması muhtemeldir. Belki de bu güne kadar yayımlanan sorulara karşın zor soruların da tecrübe edilmek istenmesi sebeplerden biridir.
 

2020 LGS Aralık Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

Türkçe Örnek Soruların Cevapları İZLE♦

Din Kültürü ve Ah Bil. Örnek Soruların Cevapları İZLE♦

İnkılap Tarihi Örnek Soruların Cevapları İZLE♦

İngilizce Örnek Soruların Cevapları İZLE♦

 

LGS ÖRNEK SORULAR
2019-2020
 
EKİMSözelSayısal
KASIMSözelSayısal
ARALIKSözelSayısal
2018-2019OCAKSözelSayısal
ŞUBATSözelSayısal
MARTSözelSayısal
NİSANSözelSayısal 
MAYISSözelSayısal
EKİM SözelSayısal
KASIM SözelSayısal
ARALIKSözelSayısal
2017-2018 SözelSayısal

 

LGS Konuları ve Soru Dağılımı

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.