2024 Yüksek İhtisas Üniversitesi Yaz Okulu

29.03.2024
A+
A-

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Yüksek İhtisas Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Yüksek İhtisas Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Yüksek İhtisas Üniversitesi Yaz Okulu

2024 Yüksek İhtisas Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu, Akademik Takvim

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Yüksek İhtisas Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Yüksek İhtisas Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Yüksek İhtisas Üniversitesi Yaz Okulu Takvimi

Yüksek İhtisas Üniversitesi tarafından yayımlanan 2024 yaz okulu takvimine göre yaz okulu kayıtları 1 – 5 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 16 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Öğretim sonunda uygulanacak sınavlar ise 4 – 6 Eylül 2024  tarihleri arasında yapılacak.

Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım

2024 Yüksek İhtisas Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi

  • 01 Temmuz – 05 Temmuz Yaz öğretimi için öğrenci ders talepleri
  • 09 Temmuz 2024 Yaz öğretiminde açılacak derslerin ilanı
  • 09 Temmuz – 15 Temmuz 2024 Yaz öğretimi ders ücretlerinin ödenmesi ve Ders kayıtları
  • 16 Temmuz 2024 Ders kayıtları danışman onayı son günü
  • 16 Temmuz – 03 Eylül 2024 Derslerin başlaması ve derslerin Bitişi
  • 07 Ağustos- 09 Ağustos 2024 Ara sınavların başlangıç ve son günü
  • 16 Ağustos 2024 Ara sınav www.osymli.com notlarının sisteme girilmesinin son günü ve ilanı
  • 04 Eylül – 06 Eylül 2024 Yarıyıl sonu sınavlarının başlangıç ve son günü
  • 13 Eylül 2024 Yarıyıl sonu notlarının sisteme girilmesinin son günü ve ilanı
  • 13 Eylül – 16 Eylül 2024 Tek ders sınavına başvuran öğrencilerin ücretlerinin ödemesi
  • 17 Eylül – 18 Eylül 2024 Tek ders sınavlarının başlangıç ve son günü
  • 20 Eylül 2024 Tek ders notlarının sisteme girilmesinin son günü ve ilanı
  • 23 Eylül – 26 Eylül 2024 www.osymli.com Ek Sınavlar*
  • 30 Eylül – 03 Ekim 2024 Ek Sınavlar*

* Ek Sınavlar (Bahar yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini tamamlayan ön lisans ve lisans öğrencileri için).

Aşağıdaki bilgiler güncellenecektir.

.

.

.

2023 Yüksek İhtisas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Yaz Okulu

Fakültemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Yaz Öğretiminden yararlanmak isteyen öğrencilerimizin, açılmasını istedikleri en fazla üç (3) ders için aşağıdaki linkte yer alan dilekçeyi doldurarak elden veya ıslak imzalı ve taranmış bir şekilde Dekanlık mailine (sbfdekanlik@yiu.edu.tr) en geç 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 15:00’a kadar yollamaları gerekmektedir. Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Yaz Öğretim ücretleri AKTS başına 1.015,00TL olarak belirlenmiştir.

Talepler bittikten sonra, Yaz Öğretiminde açılması kesinleşen dersler 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü web sayfasında ilan edilecektir.
Yaz Öğretimi ders talep dilekçesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: https://yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr/Uploads/icerik

Yaz Öğretiminde Fakültemizde aşağıda belirtilen dersler açılacaktır.

BÖLÜM DERS KODU DERS ADI DERSİN AKTS’Sİ

  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ANA 101 Anatomi-I 5
  • Hemşirelik ANA 101 Anatomi 5
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ANA 201 Fonksiyonel Nöroanatomi 3

Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Yaz Öğretim ücretleri AKTS başına 1.015,00TL olarak belirlenmiştir. Yaz Öğretiminden yararlanmak isteyen öğrencilerin, seçecekleri en fazla 3 ders için aşağıda bilgileri paylaşılan banka hesabına yatıracakları bu derslerin ücretini gösteren ve açıklama kısmında öğrenci numarası, ad ve soyadı ile bu derslerin de isimlerini içeren dekontu en geç 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü saat 15:00’a kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na şahsen veya ıslak imzalı olarak mail yoluyla iletmeleri ve sistem kendilerine açıldıktan sonra ders kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Yaz Öğretimi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın 20.06.2023 tarihli göndermiş olduğu yazı gereği yüz yüze yapılacaktır.

Yaz Öğretimi İçin Ücret Yatırılacak Banka Bilgileri:
Banka Adı : Türkiye Ekonomi Bankası
Şube Adı : Gaziosmanpaşa Şubesi
Hesap Adı : Yüksek İhtisas Üniversitesi
IBAN : TR77 0003 2000 0000 0091 0553 45

2023 Yüksek İhtisas Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Yaz Okulu

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretim ücretleri AKTS başına 1.015,00TL olarak belirlenmiş olup, Yaz Öğretiminden yararlanmak isteyen öğrencilerimizin, açılmasını istedikleri en fazla üç (3) ders için aşağıdaki linkte yer alan dilekçeyi doldurarak 17 Temmuz 2023 Pazartesi günü saat 15:00’e kadar Bağlum Yerleşkesi Yüksekokul Öğrenci İşlerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Talepler bittikten sonra, Yaz Öğretiminde açılması kesinleşen dersler 18 Temmuz 2023 Salı günü web sayfasında ilan edilecektir. Dilekçeyi aşağıdaki bağlantı linkinden indirebilirsiniz: https://yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr/Uploads/icerik

BP 201 Nesne Tabanlı Programlama II
EH 103 Genel Kimya
EH 201 Organik Kimya
EH 202 Biyokimya
EH ASEC 101 Fizyoloji
EH SEC 207 Araştırma Yöntemleri

2023 Yüksek İhtisas Üniversitesi Yaz Okulu Ücretleri

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı Üniversitemiz Yaz Okulu ve Tek Ders Ücretleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Yaz Okulu            : 1.015,00TL/AKTS

Tek ders ücreti   : 2.175,00TL

2023 Yüksek İhtisas Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi

Derslerin Açılması

MADDE 8- (1) Birimler tarafından Yaz Öğretiminde açılması planlanan dersler ile bu dersleri verecek öğretim elemanları ve ders kontenjanları, ilgili bölüm kurulunun veya anabilim dalı kurulunun teklifi ve ilgili kurulun onayı ile belirlenerek ilan edilir.

(2)     Yaz Öğretiminde bir dersin açılabilmesi için gerekli en az öğrenci sayısı; önlisans/lisans programlarında 8’in, lisansüstü programlarında 2’nin altında olamaz. İstisnai durumlar, ilgili yönetim kurulunun önerisi ile Üniversite Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.

(3)     Ders alma ve ücret yatırma sonunda Yaz Öğretiminde açılma şartlarını sağlayan dersler Senato onayına sunulur.

(4)     Zorunlu dersler, verilmesi gereken yarıyılda açılmayıp Yaz Öğretimine ertelenemez.

Başvuru ve Ders Alma Esasları

MADDE 9- (1) Öğrenciler, Yaz Öğretiminde öğrenci bilgi sistemi (ÖBS) üzerinden ders alma işlemlerini yaparlar.

(2)     Öğrenciler, her Yaz Öğretimi döneminde en fazla 3 ders alabilirler.

(3)     Öğrenci, daha önce alarak başarısız olduğu ((FF), (FD), (DD), (DC)) ve kredisi yetmediğinden dolayı daha önce alamadığı dersleri almak için Yaz Öğretimindeki derslere kaydolabilir. Ayrıca, genel ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan ve alt yarıyıllardan başarısız dersi bulunmayan öğrenciler Yaz Öğretiminde üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilir.

(4)     Yaz Öğretiminde açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.

(5)     Yaz döneminde staj yapmak zorunda olan öğrenciler, staj yapacağı tarih aralığı ile Yaz Öğretimi akademik takviminde belirtilen derslerin başlaması ve yarıyıl sonu sınavları bitiş tarihi aralığının çakışmaması koşuluyla Yaz Öğretiminden ders alabilirler.

(6)     Öğrencinin kayıtlı bulunduğu birimin Yaz Öğretiminde kaydolmak istediği ders açılmadığı takdirde; öğrenci bu dersi, Üniversite içinde başka bir birimden alabilir. Öğrencinin başka birimden ders alabilmesi için derslerin eşdeğerliliğinin karşılıklı iki birim yönetim kurulu tarafından kabul edilmesi gerekir. Açılması planlanan dersler ilan edilirken bu derslerde ilan edilir.

(7)     Öğrencinin kaydolmak istediği derslerin Yüksek İhtisas Üniversitesi Yaz Öğretiminde açılmaması durumunda, öğrenci bu yönergenin 12’nci maddesinde belirtilen hususlar çerçevesinde farklı bir üniversitenin Yaz Öğretiminden ilgili dersleri alabilir.

(8)     Güz veya bahar yarıyılları sonunda ilişiği kesilmiş öğrenci, Yaz Öğretiminden ders alamaz.

(9)     Yüksek İhtisas Üniversitesi öğrencisi olmayan diğer üniversite öğrencileri, kontenjan dahilinde Yaz Öğretiminde açılan dersleri alabilirler.

Devam ve Başarı Durumu

MADDE 10- (1) Yaz Öğretiminde derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Öğretiminde devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.

(2)     Yaz Öğretiminde açılan dersler için en az bir ara sınav ve bir genel sınav yapılır; ara sınava ve genel sınava sadece Yaz Öğretimine kayıtlı öğrenciler girer. Ara sınav veya genel sınava giremeyen öğrencilere mazeret sınavı açılmaz.

(3)     Öğrencinin başarı notu; ön lisans ve lisans öğrencileri için “Yüksek İhtisas Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”, lisansüstü öğrencileri için “Yüksek İhtisas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümleri uyarınca belirlenir.

(4)     Tekrar edilen derslerde, alınan en son not geçerlidir ve YANO/GANO hesabında bu son not kullanılır. Ancak, Yaz Öğretiminde devamsızlıktan kalan öğrenciler için normal dönemde almış oldukları not geçerlidir.

(5)     Yaz Öğretimi sonundaki tek ders sınavına, Yaz Öğretimine kaydolan ve Yaz Öğretimi sonunda mezuniyeti için tek dersi kalan öğrenciler girebilirler. Öğrencinin tek ders sınavına girebilmesi için Yaz Öğretimine kaydolması yeterli olup, o dersin Yaz Öğretiminde alınıp alınmadığına bakılmaz. Ancak, o dersin güz/bahar dönemlerinde devam şartının sağlanmış olması gerekir.

Mezuniyet

MADDE 11- (1) Yaz Öğretiminde aldıkları ve başardıkları derslerle mezun olma hakkı kazanan öğrenciler; ilgili eğitim-öğretim yılının bahar yarıyılı sonunda mezun sayılırlar, diploma ve çıkış belgeleri buna göre düzenlenir.

Diğer Üniversitelerin Açmış Olduğu Yaz Okullarından Ders Alma İşlemlerinin Yürütülmesine İlişkin Esaslar

Diğer Üniversitelerin Açmış Olduğu Yaz Okullarından Ders Alma

MADDE 12- (1) Diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Öğretiminden ders alınabilmesi için, Yaz Öğretiminin verildiği üniversitenin ilgili bölümüne ait taban puanın, öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün üniversiteye giriş yılındaki merkezi yerleştirme puanına (YKS, LYS, DGS, v.b) yüksek olması gerekir.

(2)     Başka bir yükseköğretim kurumunda mevcut olmayan programlarda öğrenim gören öğrenciler, ilgili birim kararı ile uygun görülen farklı programlardan ders alabilirler.

(3)     Öğrenci, diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Okullarından normal eğitim öğretim süresince her yıl en fazla iki (iki) ders alabilir.

(4)     Diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Öğretiminden ders almak isteyen öğrenci; Yaz Öğretiminden açıldığı üniversitedeki dersin içeriği, AKTS ve yerel kredi bilgilerini gösteren belgeler ile yazılı olarak bölüm başkanlığına müracaat eder. Yerel ve AKTS kredileri eşitliği şartı aranmaksızın, ders içeriği uyumu/yeterliliği (ders içeriği yaklaşık olarak %80’in üzerinde uyumlu/yeterli ise eşdeğer kabul edilir) bölüm başkanlığının onayı ve fakülte yönetim kurulunun kararı ile, öğrenci diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Öğretiminden ders alabilir.

(5)     ‘’Yüksek İhtisas Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’’nde belirtilen tek ders sınavına girebilme kriterlerine uygun bir dersi, diğer bir yükseköğretim kurumunun Yaz Öğretiminden almakta olan bir öğrencinin Yüksek İhtisas Üniversitesinin akademik takviminde belirtilen tek ders sınavına girmesine bir engel yoktur.

(6)     Yaz Öğretimi sonunda, öğrenci almış olduğu ders veya derslere ait onaylı not döküm belgesini dilekçesiyle birlikte bölüm başkanlığına sunar; not dökümündeki notlar ‘’Yüksek İhtisas Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği / Yüksek İhtisas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’’ndeki nota dönüştürülerek, ilgili birimin yönetim kurulu kararı ile birlikle öğrencinin not kartına işlenmek üzere, Yüksek İhtisas Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına gönderilir.

(7)     Öğrencinin başka bir yükseköğretim kurumunun Yaz Öğretiminden almış olduğu derslerin başarılı olarak sayılabilmesi için, ‘’Yüksek İhtisas Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği / Yüksek İhtisas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’’nde belirtilen ders geçme notunu sağlaması gerekmektedir.

(8)     Bu esaslar Yüksek İhtisas Üniversitesinde öğrenim gören tüm ön lisans, lisans, lisansüstü programı öğrencileri için geçerlidir.

 

Açılan Diğer Yaz Okulları İçin Tıklayınız

Yaz Okulunu Başka Üniversiteden Nasıl Alırım?

Yaz Okulunu Online Yapan Üniversiteler için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. betül dedi ki:

    yaz okulu online mı olucak