2022 LGS Soruları ve Cevapları PDF İndir

05.06.2022
A+
A-

2022 LGS sonrasında adayların merak ettiği “2022 LGS Sözel Çıkmış Sorular” ve “2022 LGS Çıkmış Sayısal Sorular” testleri sitemize eklenmiştir. Liselere giriş sınavı sonrasında MEB tarafından paylaşılan “2022 LGS Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF” olarak aşağıdaki bağlantılarda yer almaktadır.

2022 LGS Soruları ve Cevapları PDF İndir

2022 LGS Soruları ve Cevapları PDF İndir

2022 LGS sonrasında adayların merak ettiği “2022 LGS Sözel Çıkmış Sorular” ve “2022 LGS Çıkmış Sayısal Sorular” testleri sitemize eklenmiştir. Liselere giriş sınavı sonrasında MEB tarafından paylaşılan 2022 LGS Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF” olarak aşağıdaki bağlantılarda yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nitelikli okullara öğrenci yerleştirmek amacıyla her yıl Liseye Geçiş Sınavı (LGS) uygulanmaktadır. Bu yıl da 8. Sınıf öğrencilerine 05 Haziran 2022 tarihinde uygulandı. LGS  sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumdan oluşmaktadır. 2022 LGS Sözel bölümünde Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden sorular soruldu.

2022 LGS Sayısal bölümünde ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltildi. LGSye hazırlanan öğrenciler için çıkmış soruların PDF halini ve video çözümlü cevaplarını paylaşıyoruz. Aşağıdaki linkleri kullanarak kolaylıkla indirebilirsiniz. Sınavlarda genellikle soru tarzları aynıdır. Bu sebeple sizler de çıkmış soruları çözerek kendinizi test edebilirsiniz. Eksik olduğunuz konuların tespitini kolaylıkla yapabilirsiniz.

2022 LGS’ den sonra öğrenciler soruların cevaplarını merak ediyor. İşaretlemiş oldukları soruların doğru yanıtlarını araştıran adaylar için MEB tarafından yayımlana LGS çıkmış soruları ve cevaplarını PDF olarak sizlerle paylaşıyoruz. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak sayısal çıkmış sorular ve sözel çıkmış soruları kolaylıkla indirebilirsiniz.

Sınav kitapçıkları 06 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullardan alınabilecek. Sonuçlar ise 30 Haziran‘da açıklanacak.
 

2022 LGS Kazanmak için Kaç Net Kaç Puan Gerekir?

2022 LGS Sözel Soruları ve Cevapları İNDİR

Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

 

2022 LGS Sayısal Soruları ve Cevapları İNDİR

Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

 

KESİNLİKLE OKUMALISIN 

 

2022 LGS Kolay mıydı Zor muydu?

Genel öğrenci kanaatleri: -Matematik geçen yıllara göre daha kolaydı. -Fen ile Mat aşağı yukarı aynı zorluktaydı. -Türkçe’nin daha zor olduğuna dair bir görüş de var. -Eleyici olan Türkçe olabilir.

Sorular önceki yıllara göre daha kaliteliydi. Çeldiriciler çoktu. Dikkatsizlikten çok soru gider. İki cümle birleştirme sorusunda üç cümle birleştirilmiş. Sözcükte anlam, çatı, anlatım bozukluğu, noktalama basitti. Yazım sorusunun yanıtını zor buldum. Ben çok beğendim soruları bir soru yazarı olarak.

Arkadaşlar soruların çeldiricileri çok kuvvetli. Çözerken benim uzun zamanımı aldı. Tekrar tekrar bakmak gerekiyor. E çocuklar da zamanla yarışıyor, umarım tuzaklara fazla düşmemişlerdir. Bir yazım yanlışı sorusu var ki bağlaç olan de ancak bu kadar zorlayıcı sorulabilir. 10 kez baktım soruya.

Dil bilgisi soruları çalışan bir öğrenci için oldukça kolaydı. Sözel mantık sorusu zorlayıcı olmuş. Yazım kuralı sorusunda “de”nin yazımı sorulmuş ama cümleden çıkarmak işe yaramıyor. Örtülü anlam yaptığını fark eden çocuklar yapabilir. Birkaç soru belirleyici. Çok da kolay bir sınav olduğunu söyleyemem.

Sorular bence de zorlayıcı olmuş özellikle yazım yanlışlığı sorusu çocuklar için çok zorlayıcı olmuş. Mantık sorusu ve anlatım bozukluğu çok kolaydı. Metin tamamlama sorusu kolay olmasına karşın şıkları çok çeldiriciydi

Tüm sorulara baktım, TEOG’ dan bir tık zor, LGS‘ ye göre kolaydı.
 
Soruların kolay olduğu görüşüne katılmıyorum, soruları öğretmen seviyesine göre değil öğrenci seviyesine göre değerlendirmek lazım. Özellikle birkaç soru öğrencilere göre üst düzey dikkat ve yorum gerektiriyordu örneğin grafik sorusu. Evet çok kolay sorular vardı fakat yorumlarda anlatılanlar kadar yirmi sorunun tamamı kolay değildi.

Meslektaşlarımın sınavı kolay bulması enteresan geldi bana, dikkat gerektiren ve eleyici olabilecek soru tipleri vardı halbuki. Sırf alengirli, değişik soru soracağım diye adına yeni nesil denilen bazen “Bu Türkçe sorusu mu şimdi?” diye yargıladığımız abartı sorulardan çok fazla yoktu. Kolay denilen sınavların öğrenciyi her zaman daha fazla ters köşeye yatırdığının kanaatindeyim.

2022 LGS Kazanmak için Kaç Net Kaç Puan Gerekir?

LGS TEOG Tarzında mıydı?

TEOG tarzı demek, pek de doğru olmaz; çünkü TEOG’ da “metin türleri, söz sanatları ve yazım noktalama” da yer alıyordu en azından .Bu, TEOG’ tan da basit olmuş anladığım kadarıyla, kaldı ki TEOG için basit bir sınav ifadesine de katılmıyorum,2017 TEOG sınavının ilkinde sorular zor ve çeldiriciydi ki velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden gelen tepkiler üzerine ikinci sınavı çok kolay tutmak zorunda kaldılar ve böylelikle asıl belirleyici olan da o sene ilk TEOG sınavı oldu ve ikinci sınavda fullerin sayısının fazlalığıyla bir anda ilk sınavın zorluğu velilere, öğrencilere ve biz öğretmenlere de unutturulmuş oldu. LGS ise yeni nesil sorularla karşılaşılan bir sınav olduğu için, çok soru örneğinin olmadığı, deneyimin hiç olmadığı yeni bir sistem olduğu için bir anda TEOG’ un arkasından zor geldi ama zamanla bu yeni nesil soru tiplerine de alışmaya başladık, örnek soru tipleri arttı vs.

 TAVSİYE YAZILARIMIZ

LGS Kitap Önerileri Kaynak Kitap Tavsiyeleri için TIKLAYINIZ

LGS Çalışma Programı İndirmek için TIKLAYINIZ

LGS Çıkmış TÜM soruları indirmek için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. İnci dedi ki:

    Tam da arıyordum çok teşekkür ederim.

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Rica ederim iyi günler

    2. Serhat dedi ki:

      ya şifresiz olan var mı şifreli bişey yapamıyorum