2020 MEB EKYS Soru ve Cevapları PDF İndir

16.03.2020
A+
A-

2020 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Sınava giren yönetici adayları EKYS soru ve cevaplarını merak ediyordu. Bugün itibariyle aday işlemleri sisteminden girerek soruları ve cevaplarını inceleme imkanı bulacaklar.

2020 MEB EKYS Soru ve Cevapları PDF İndir

2020 MEB EKYS Soru ve Cevapları PDF İndir

2020 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Sınava giren yönetici adayları EKYS soru ve cevaplarını merak ediyordu. Bugün itibariyle aday işlemleri sisteminden girerek soruları ve cevaplarını inceleme imkanı bulacaklar. Sınava giremeyen adaylar ise 2020 EKYS soru ve cevaplarını PDF olarak indirmek isterlerse sosyal medya üzerinden araştırma yaparak bulabilirler. 

2020 MEB EKYS Soru ve Cevaplarını Nasıl İndirebilirim?

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şöyle: “15 Mart 2020 tarihinde uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavının (2020-MEB-EKYS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 16 Mart 2020 tarihinde saat 16.10’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.”

2020-MEB-EKYS  Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İNDİR !

 

2020 EKYS Ne Zaman Açıklanacak?

2020 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı ÖSYM sınav takviminde 9 Nisan 2020 tarihinde açıklanacağı belirtilmiştir. Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

2020 EKYS Zor mu? Kolay mıydı?

15 Mart 2020 tarihinde yapılan EKYS sınava giren adaylar sınavın zorluğu ve kolaylığı konusunda değerlendirme yaptıkları taktirde bu konu hakkında bilgi sahibi olacağız. Fakat sosyal medya ve telegram gruplarından aldığım bilgiye göre sınavın geçen seneye göre zor olduğu yönünde oldu. ÖSYM ayrıntı bilgiler ile yönetici adaylarının aklını karıştırmışa benziyor. Aşağıdan yorum yaparak siz de fikrinizi belirtebilirsiniz.

2021 EKYS Puanlama İşlemi Nasıl yapılıyor?

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavında adaylara 80 adet soru yöneltilmektedir. Tüm soruları yanıtlayan yönetici adayı sınavdan 100 puan almaktadır. Bu da her bir sorunun 1.25 puan değerinde olduğu anlamına geliyor. Ayrıca yanlışlar doğruyu götürmez. 2021 EKYS Hesaplama Robotunu kullanarak puanınızı ve mülakata çağrılıp çağrılmama durumunuzu tespite edebilirsiniz.

Tavsiye Yazılarımız

EKYS Çalışma Notları İndir

EKYS Konuları ve Soru Dağılımları Neler? için TIKLAYINIZ

EKYS Youtube Kanal ve Kaynak Önerileri için TIKLAYINIZ

MEB EKYS Başvuru Şartları Neler? Kimler Başvurabilir?

MEB EKYS örnek soruları PDF İndir (ÖSYM)

MEB EKYS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

EKYS Kitap Önerileri | Müdür Yardımcılığı Sınavı Kitap Tavsiyeleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. HARUN dedi ki:

    ÇIKMIŞ SORULARI NASIL BULABİLİRİM ? ARDIMCI OLUR MUSUNUZ.

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba Hocam, çıkmış soruların tamamını paylaşmak maalesef yasak. O sebeple ÖSYM’nin izin verdiği temel kitapçığı paylaşıyoruz.

  2. FATİH dedi ki:

    2020 2019 sorularını ulaşamıyorum yardım lütfen

  3. Murat özavcı dedi ki:

    Teşekkür ederiz katkılarınız için ama Ekys 2020 sorularının tümünü nasıl elde edebiliriz.

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Rica ederiz hocam. ÖSYM paylaşmıyor yasak hocam. Ben size çalışmanız için PDF arşivi gönderiyorum 🙂

      1. senol dedi ki:

        valla hocam benimle de paylaşabilirseniz çok seviinirim.

  4. Hatice ağır dedi ki:

    2020 ekys sorularini bulabilmem mumkun mu yardimci olacaginizi yazmissiniz