2021 YKS Konuları Değişecek mi?

02.12.2020
A+
A-

2021 YKS’ye hazırlanan adayların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biriside “2021 YKS Konuları Değişecek mi?” oldu. Bu sorunun cevabı henüz netleşmedi fakat büyük ihtimalle tüm müfredattan sorumlu olunacak. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan duyuruda “LGS VE YKS’DE ÖĞRENCİLER TÜM MÜFREDATTAN SORUMLU OLACAK” şeklinde ifadelere yer verildi.

2021 YKS Konuları Değişecek mi?

2021 YKS Konuları Değişecek mi?

2021 YKS’ye hazırlanan adayların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biriside “2021 YKS Konuları Değişecek mi?” oldu. Bu sorunun cevabı henüz netleşmedi fakat büyük ihtimalle tüm müfredattan sorumlu olunacak. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan duyuruda “LGS VE YKS’DE ÖĞRENCİLER TÜM MÜFREDATTAN SORUMLU OLACAK” şeklinde ifadelere yer verildi. 2021 YKS konularının değişip değişmediğini merak eden öğrenciler için 2021 YKS Konuları netlik kazanmış oldu. MEB tarafından yapılan duyurunun ayrıntılarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2020 Yükseköğretim Kurumları sınavının pandemi dönemine denk gelmesi sebebiyle bazı konuların sınav kapsamı dışına alınması kararlaştırılmıştı. Ayrıca TYT sınavında adaylara ekstra süre verilerek AYT barajı da düşürülmüştü. Bu yıl sınav kapsamında ve uygulanmasında değişiklik olup olmayacağı adaylarda kafa karışıklığına sebep oldu.

2021 YKS Konuları Belli Oldu mu?

2021 YKS hazırlıklarının başladığı şu süreçte adaylar TYT konuları 2021 ve AYT Konuları 2021 kapsamını merak ediyordu. MEB’ den yapılan açıklamada LGS ve YKS müfredatının değişmediği ve öğrencilerin tüm konulardan sorumlu olduğuna yer verildi. Uygulanacak sınavlarda bütün müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Bu durumda 2021 YKS konularının azaltılması veya düşürülmesi durumu söz konusu değildir.

2021 LGS VE YKS’DE ÖĞRENCİLER TÜM MÜFREDATTAN SORUMLU OLACAK

MEB’ in açıklaması: “Merkezî sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayacak, öğrenciler tüm müfredattan sorumlu olacaklar. Süreçle ilgili önümüzdeki aylarda önemli bir değişiklik olması durumunda konu tekrar değerlendirilebilecek. Öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynaklar sunulacak ve bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılanmaya devam edilecek.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kaynak desteklerini artıracak. Daha önce de olduğu gibi her ay örnek soru kitapçıkları yayımlanmaya devam edecek. Ayrıca bu sene her ay 8. sınıf öğrencilerine yönelik çalışma fasikülleri yayımlanacak.”

Sizler için hazırladığımız güncel 2021 YKS konularını aşağıdaki bağlantılardan inceleyebilirsiniz.

YKS (TYT-AYT) Konuları için TIKLAYINIZ

TYT Konuları TEK SAYFA okumak için TIKLAYINIZ.

AYT Konuları TEK SAYFA okumak için TIKLAYINIZ.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.