2024 MSÜ Boy Şartı Var Mı? (Kadın-Erkek Boy Sınırı)

18.08.2023
A+
A-

Bu yazımızda ise subay ve astsubay olmak isteyen gençlerin araştırdığı konular olan msü boy şartı var mı, msü boy şartları,msü boy kilo şartı 2024, msü bayan boy sınırı, 2024 msü kadın boy sınırı, msü başvuru boy kilo şartları, msü başvuru şartları boy ve kilo, msü için boy kilo sınırı kaç sorularının cevabını vereceğiz.

2024 MSÜ Boy Şartı Var Mı? (Kadın-Erkek Boy Sınırı)

2024 MSÜ Boy Şartı Var Mı? (Kadın-Erkek Boy Sınırı)

Mili Savunma Üniversitesi (MSÜ) başvuru şartları adaylar tarafından merak edilen konuların başında gelmektedir. Genel olarak başvuru şartlarını okumak için tıklayınız. Bu yazımızda ise subay ve astsubay olmak isteyen gençlerin araştırdığı konular olan 2024 MSÜ boy şartı var mı, msü boy şartları neler? MSÜ boy kilo şartı 2024, msü bayan boy sınırı, msü kadın boy sınırı, msü başvuru boy kilo şartları, MSÜ başvuru şartları boy ve kilo, msü için boy kilo sınırı kaç sorularının cevabını vereceğiz. Milli Savunma Üniversitesine alımlarda boy ve kilo şartı kadın ve erkek adaylar için ayrı ayrı belirlenmesi sebebi ile farklılık göstermektedir. Aşağıdaki tablolardan incelerken bu duruma dikkate ediniz.

2024 MSÜ Yaş Şartı Kaç?

Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (2004 yılı ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (2003 yılı ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kadın öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2002 ve sonrası doğumlu) 

YAŞ ŞARTI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA: Bu yıl ilk defa 2006 doğumlu öğrenciler başvuracaktır.
Eğitim hayatına erken başlayıp bu yıl mezun olan 2007 doğumlu öğrenciler başvuru YAPABİLİRLER.  Ancak tüm öğrenciler Harp Okullarına en fazla 3, ASB. Meslek Yüksek Okullarına en fazla 4 defa başvuruda BULUNABİLİRLER.
Yukarıdaki maddedeki açıklama ilkokula erken başlayıp bu yıl mezun olan 2007 doğumlu öğrencileri ilgilendirmektedir.

1 SORU: 2003 Yılı Doğumlu Olup, Ortaöğretimden 2021 Yılında Mezun Olanlar Sınava Başvuru Yapabilirler mi?

1 CEVAP: MSÜ Sınavı başvuru kriterlerinde yaş ve mezuniyet kriterleri ayrı ayrı değerlendirilmektedir. 2003 yılı doğumlu olup ortaöğretimden 2021 yılında mezun olanların MSÜ Sınavına başvuruları ÖSYM sistemi tarafından engellenecektir.

  • UYARI: Harp okullarına Kadın ve Erkek, Meslek Yüksekokullarına yalnızca Erkek adaylar alınacaktır.

2024 MSÜ Boy Şartı Kaç?

Milli Savunma Üniversitesine yerleşebilmek için gerekli boy şartlarını aşağıdaki tabloda belirttik. Erkek ve Kadın adaylar için boy sınırı farklı olarak belirtilmiştir. İncelerken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

NOT: Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 – 210 cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 – 200 cm olarak (HHO hariç) uygulanacaktır.
NOT-1: Hava Harp Okulu erkek ve kadın adayları için boy standartları 165-190 cm aralığında uygulanmaktadır.
NOT-2: Boy sınırının altında kalan adayların fiziki değerlendirme (2. Seçim Aşamaları) aşamasında adaylıkları sonlandırılacaktır. 

MSÜ Kadın Erkek Öğrenciler İçin Boy Kilo Sınırları

msu_icin_boy_kilo_siniri1msu_icin_boy_kilo_siniri2

 

AÇIKLAMA:

  • Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır.
  • 19 yaşından küçük kadınlar hakkında tablonun kırkikinci (kırkiki dahil) satıra kadar olan bölümü, 19 yaşından küçük erkekler hakkında tablonun yirmidokuzuncu (yirmidokuz dahil) satıra kadar olan bölümü uygulanır.
  • Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
  • Vücut Kitle İndeksi = Ağırlık/Boy (kg/m²) formülü üzerinden hesaplanmıştır.
  • Hava Harp Okulu adayları için uygulanacak boy-kilo sınırları tablodaki 165 cm -190 cm (dâhil) arasında olacaktır.

MSÜ Kazanma için Kaç Net Kaç Puan Gerekir?

MSÜ Erkek Öğrenciler Fiziki Yeterlilik

msu_icin_boy_kilo_siniri3

Kadın Öğrenciler Fiziki Yeterlilik

msu_icin_boy_kilo_siniri4

 

✅TAVSİYE YAZILARIMIZ✅

2024 MSÜ Taban Puanları (Harp Okulları, Astsubay, MYO)

MSÜ Başvuru Şartları Nelerdir? (Boy-Kilo-Yaş Şartı) TIKLAYINIZ

2024 MSÜ Başvuru Nasıl Yapılır? (ÖSYM)

2024 MSÜ Sınav Ücreti Ne Kadar? Hangi Bankaya Nasıl Yatırılır?

MSÜ Çıkmış Soruları İndirmek için TIKLAYINIZ

2’NCİ SEÇİM AŞAMALARININ DEĞERLENDİRMESİ VE SONUÇLARIN İLANI

Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Aday Değerlendirme Puanı;

Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2024-YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş) puanı

  1. Fiziki Yeterlilik Testi Puanı,
  2. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için),

ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi

 Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme Puan Türü

 

KHO                                                         : 2024-YKS Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık Sınav Puanı

DHO                                                         : 2024-YKS Sayısal Sınav Puanı

HHO                                                         : 2024-YKS Sayısal Sınav Puanı

Asb.MYO (Bando Asb.MYO dahil)             : 2024-YKS TYT Sınav Puanı 

msu_aday_degerlendirme_puanlari

  • 7179 Sayılı Askeralma Kanunu kapsamında askerlik hizmetini tamamlayan erbaş ve er adayların (bedelli kapsamında yerine getirenler hariç), aşağıda belirtilen hususları terhis belgesi/belgeleri (2’nci seçim aşamalarının başladığı tarihten önce terhis olmak) ve diploma ile belgelemeleri ve seçim aşamalarında başarılı olmaları halinde eğitim durumları dikkate alınarak;
  • İlk altı aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 3 puan, altı ayın sonunda askerlik hizmetine devam edip on iki aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 9 puan,
  •  Meslek yüksekokulu veya mesleki ve teknik lise mezunlarından; ilk altı aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 6 puan, altı ayın sonunda askerlik hizmetine devam edip on iki aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 12 puan, ilave
  • Yukarıdaki puan türlerine göre yapılacak olan yerleştirme işlemlerinde ihtiyaç duyulması halinde Milli Savunma Bakanlığınca değişiklik yapılabilecektir.
  • 2’nci seçim aşamalarında başarılı olan adaylara ait, Fiziki Yeterlilik Testleri ve mülakat aşamasında aldıkları puanlar ile Üniversite Sınavı Puanı (Harp Okulları için 2024-YKS Sayısal/Eşit Ağırlık Sınav Puanı, Astsubay Meslek Yüksekokulları için TYT Sınav Puanı, Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için yerleştirme aşamasında TYT sınav puanı ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı kullanılacaktır.) türlerinde aldıkları puanlar dikkate alınarak oluşturulan “Aday Değerlendirme Puanları” tespit edilecektir. 2’nci Seçim Aşamaları sona erdiğinde adayların tercih ettikleri okullardaki aday sıraları https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir.

 “Aday Yerleştirme İşlemleri” sürecinde adaylar tercih ettikleri okullardaki aday sıraları ile birlikte ilgili okulda en son kaydı alınan adayın ADP sırasını www.msu.edu.tr adresinden görüntüleyebilecekleridir (Ek yerleştirme süreci hariçtir.).

  • Aday Değerlendirme Puanlarına göre değerlendirilerek kontenjana giren ve sevk edildikleri hastanelerden “Sağlık Muayenesi” bölümünde belirtilen olumlu sağlık raporunu alan adayların kayıt işlemleri yapılacaktır. Kayıtlar ilgili okullarda yapılacak olup, adaylar İntibak Eğitimini müteakip eğitim ve öğretime başlayacaklardır. Kesin kayıt için adaylardan istenecek belgeler 2’nci seçim aşaması sonuçlarının açıklandığı tarihte https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
  • Adaylar Aday Değerlendirme Puanları ve tercih sıralarına göre kontenjan sayıları dikkate alınarak okullara yerleştirilecektir. Hava Harp Okuluna Öğrenci Seçme Uçuşunda başarılı olup, kontenjana giren adaylar yerleştirilecektir. HHO kontenjanına giremeyen adaylar ÖSU’ da başarılı olsa dahi HHO’ ya gidemeyecektir. ÖSU’ da başarılı olup da HHO Kontenjanına giremeyen adaylar ile Öğrenci Seçme Uçuşundan elenip diğer okullara tercihleri bulunan adaylar kontenjanlara girmeleri halinde ilgili okullara yerleştirilecektir.
  • Seçim aşamalarında başarılı olan şehit ve gazi çocukları, yerleştirme için Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-YKS TYT’ den, Harp Okulları için 2024-YKS Sayısal/Eşit Ağırlık’ tan Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek taban puanın %90’ını almış olmak şartıyla kendi aralarında sıralanarak kontenjanın % 5’i kadarı okullara kayıt yaptırma hakkını elde ederler. Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5’lik kontenjanın dışında
  • 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında harp okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere “İngilizce Yeterlilik Sınavı” uygulanacak, yeterli notu alan ve muafiyet için gerekli diğer şartları sağlayan öğrenciler, belirlenecek kontenjan dâhilinde hazırlık sınıfından muaf tutularak 1’inci sınıfa başlatılacaktır.
  • Yukarıda belirtilen faaliyetlerle ilgili tüm duyuru, açıklamalar ve değişiklikler zamanı geldikçe Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinden (https://personeltemin.msb.gov.tr) yayımlanacaktır. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinden duyuru ve açıklamaların takip edilmesi
  • Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları yerleştirme işlemleri ile ilgili duyuru ve açıklamaların msu.edu.tr adresinden takip edilmesi gerekmektedir.
  • Yerleştirme işlemlerinde adayın Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu tercihleri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Tüm adaylar Aday Değerlendirme Puanlarına göre sıralanacak, tercih durumlarına göre ilgili okullardaki sıra numarası belirlenecek ve adaylara duyurulacaktır. Aday tercihleri ve sıralama puanları dikkate alınarak yerleştirme işlemleri MSÜ Rektörlüğünce Faaliyet Takviminde belirtilen tarihlerde yapılacaktır. 2’nci Seçim Aşamalarını tamamlayan ve 2024-YKS Puanı’ ndan belirlenen taban puanı ve üzerinde puan alan adaylar, tercih ettikleri okullardaki ADP sıralarını ve ilgili okulda kaydı alınan en son adayın ADP sırasını “Aday Yerleştirme İşlemleri” süresince her gün msu.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile sorgulayabileceklerdir. Adaylar “Yerleştirme İşlemleri” süresince tercih öncelikleri ve ADP sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. “Ek Yerleştirme” sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO’ ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

UYARILAR

  • Başvuru ve giriş koşullarını taşımayanlar, başvuru ve giriş koşullarını taşımadıkları halde yanlış bilgi vererek asılsız belge düzenleyen ve arşiv araştırması veya güvenlik soruşturması olumsuz çıkan öğrenciler, sınavın veya temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun (okula kayıt yaptırmış olsalar bile) okul ile ilişikleri derhal kesilir ve gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında, Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 9’uncu maddesi uygulanacaktır.
  • Yapılan eksik veya hatalı bilgi girişi nedeniyle doğacak sonuçların tüm sorumluluğu adaylara ait olacaktır.
  • Adaylar bilgilendirme işlemlerini https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden takip edeceklerdir. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümleri gereğince, internet adresinde yayımlanan bilgiler hakkındaki bilgi edinme başvurularına işlem yapılmayacaktır.
  • Adayların maddi ve manevi kayıplara uğramaması için; bu başvuru kılavuzunda belirtilen nitelikleri taşıyıp taşımadıklarından emin olarak seçim aşamalarına gelmesi önemlidir.
  • Başarı listelerindeki adayların çağrı işlemlerinin hızlı ve etkin olarak yapılabilmesi için, iletişim aracı olarak cep telefonu kullanılacaktır. Dolayısıyla, adayların kendilerine ulaşılabilecek en doğru cep telefonu numaralarını (Adayların kendilerine ulaşılabilmesi için 2 farklı numara belirtmeleri gerekmektedir.) başvuru formunda belirtmeleri, cep telefonu ve adres değişikliklerini en kısa sürede bildirmeleri son derece önemlidir.
  • Kendisine bildirilen tarih ve saatte seçim aşamalarına, sağlık muayenelerine gelmeyen adaylar haklarından vazgeçmiş sayılır ve tüm okullar için adaylık işlemleri iptal edilir. (ÖSU Aşamasına katılmayan adayların tüm okullar için adaylığı sonlandırılır.)
  • Kayıt için çağrılıp gelmeyen adayların, gelmediği okul türünden adaylıkları sonlandırılır. (HO kayıt için çağrılıp gelmeyen adayın HO adaylığı, MYO için çağrılıp gelmeyen adayın MYO adaylığı sonlandırılır.)

DİKKAT !!! 

Belirtilen tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinden Askeri Okul Tercihi yapmayan adaylar, 2’nci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.

  • Bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yasama, yürütme ve yargı organları, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gerekli görüldüğü takdirde değiştirilebilecek ve MSB internet sitesinde yayınlanacaktır.

“Sorularınız yorum kısmından bize iletebilirsiniz. Herkese başarılar dileriz.”

TAVSİYE YAZILARIMIZ:

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2024 Taban Puanları

MSÜ Başvuru Şartları Nelerdir? (Boy-Kilo-Yaş Şartı) TIKLAYINIZ

2024 MSÜ Hazırlık Kitap Önerileri için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
  1. Rağibe dedi ki:

    Merhaba , önceki sene kadın ve erkek 19 yaş ve üstü için ayrı bir boy kilo asgarî sınırı daha yüksek oluyordu şimdi 18 ve 20 yaş ve arası asgarî sınırı eşitmi yazıda belirtmemişsinizde lütfen cevap verin
    (Kolay gelsin)

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba, yukarıdaki bilgiler kılavuzdan alınmıştır. Sorunuzla ilgili olarak şöyle cevap verelim: “19 yaşından küçük kadınlar hakkında tablonun kırkikinci (kırkiki dahil) satıra kadar olan bölümü, 19 yaşından küçük erkekler hakkında tablonun yirmidokuzuncu (yirmidokuz dahil) satıra kadar olan bölümü
      uygulanır.” Bu bilgi haricinde kılavuzda detay göremedim. ÖSYM sitesinden siz de kılavuzu indirip inceleyebilirsiniz.

  2. Enes dedi ki:

    LGS den sonra gelen puan ile direk askeri lise seçebilirmiyiz,seçim aşamasında.ve yaş?

  3. Gül dedi ki:

    Yaşım 18 boyum 155 alınır mıyım?

  4. Ayse dedi ki:

    İyi günler hava harp okulu boy sınırı kadınlar için de 165 mı yoksa 160 mı ?

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba, yukarıda yazan ölçütler geçerlidir

      1. AYLİN dedi ki:

        MERHABA TABLO 1.49 BOY YAZAN SÜTUNDAN BAŞLIYOR.AMA KADIN BOY SINIRI 1.60 DEMİ

        1. Johny Sins dedi ki:

          Kadınlar 1.60 Sınırlı

          1. Sena dedi ki:

            2021 yılında mezun oldum 2002 haziran doğumluyum 2023 msüye başvuramaz mıyım ?